ÖZGE ALGAN CAVULDAK

Dr. Öğr. Üyesi

ÖZGE ALGAN CAVULDAK

Dr. Öğr. Üyesi

Gıda Bilimleri

About

Department
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ > GIDA MÜHENDİSLİĞİ > Gıda Bilimleri

Temel Alanı
  • Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı
  • Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Anahtar Kelime
  • Gıda Bilimi
  • Gıda Teknolojileri
  • Fermantasyon Teknolojileri
Metrics
- h-index (WOS)
- Total Cited (WOS)
Academic Activity
Education Details
- - 1997
M.ÇELİKEL SÜPER LİSESİ - FEN
Lise ve Dengi Okul

1997 - 2002
EGE ÜNİVERSİTESİ
Lisans-Anadal

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2005 - 2008
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans-Tezli

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | VETERİNERLİK BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ

2009 - 2013
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Doktora

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Articles
SCI-Expanded
Desirability Function Approach for the Optimization of Hydroalcoholic Solvent Extraction Conditions for Antioxidant Compounds from Olive Leaves
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR

Anais da Academia Brasileira de Ciências Volume 96 issue 1 pages: 1 - 24 | 2024

SCI-Expanded
D-Optimal design and multi-objective optimization for green extraction conditions developed with ultrasonic probe for oleuropein
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR

Journal of Applied Research on Medicinal and Aromatic Plants Volume 20 issue 100279 | 2021

SCI-Expanded
Determination of the various extraction solvent effects on polyphenolic profile and antioxidant activities of selected tea samples by chemometric approach
  • Vural Nilufer ,
  • Algan Cavuldak Ozge ,
  • Akay M. Abdulkadir ,
  • Anli R. Ertan

JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION Volume 3 issue 14 pages: 1286 - 1305 | 2020

SCI-Expanded
Optimization of ultrasound‐assisted water extraction conditions for the extraction of phenolic compounds from black mulberry leaves (Morus nigra L.)
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • Vural Nilüfer ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING Volume 42 issue 5 pages: 1 - 15 | 2019

SCI-Expanded
Green alcoholic solvent and UAE extraction of oleuropein from the Olea europaea L.leaves: Experimental design, optimization, and comparison with Pharmacopoeia method/title
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • KENAR ADNAN ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR

Separation Science and Technology pages: 1 - 16 | 2019

SCI-Expanded
Multi response optimisation of polyphenol extraction conditions from grape seeds by using ultrasound assisted extraction (UAE)
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

SEPARATION SCIENCE AND TECHNOLOGY | 2018

Google Scholar
Phenolic Composition and Antioxidant Capacity of Some Red Wines from Turkey
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN ,
  • VURAL NİLÜFER

International Journal of Food Science and Nutrition Engineering Volume 3 issue 3 pages: 40 - 47 | 2013

SCI-Expanded
A review of microoxygenation application in wine
  • Anli R. Ertan ,
  • Cavuldak Ozge Algan

JOURNAL OF THE INSTITUTE OF BREWING Volume 4 issue 118 pages: 368 - 385 | 2012

TR DİZİN
Determination of the extraction conditions of phenolic compounds from Arbutus unedo L. leaves.
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

GIDA Volume 46 issue 5 pages: 1218 - 1232 | 2021

TR DİZİN
Experimental Design and Multi- Response Optimization of Green Solvent Extraction Conditions for Rosmarinic Acid and Antioxidant Components in Ocimum basilicum L.
  • VURAL NİLÜFER ,
  • YALÇINÇIRAY ÖZLEM ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology Volume 9 issue 9 pages: 1720 - 1730 | 2021

TR DİZİN
Geleneksel Fermente Bir İçecek: Boza
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

Akademik Gıda Volume 15 issue 3 pages: 300 - 307 | 2017

TR DİZİN
Bitki Kaynaklı Fenolik Bilesiklerin Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyonu
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

GIDA Volume 41 issue 1 pages: 53 - 60 | 2016

Proceedings
Tam metin bildiri
Fındık Zarı ve Gıda Endüstrisinde Kullanım Alanları
  • NURULLAYEV Bayaz ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

8 th Engineers of Future International Student Symposium (EFIS 2024)

Özet bildiri
Phenolic Content and Antioxidant Activity of Vıtıs labrusca L. Leaf Extracts: Evaluatıon of Solvent System and Extraction Method
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

6th International Health Sciences and Life Congress

Özet bildiri
Optimization for the Classical Extraction of Phenolic Compounds from Juglans Regia L. (Walnut) Leaves
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER

5th International Health Science and Life Congress

Özet bildiri
Determination of Some Bioactive Polyphenolic Compounds of Ocimum Basilicum L. by HPLC
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER

2nd International / 12th National Food Engineering Congress

Özet bildiri
Propolisin Biyoaktif Özellikleri
  • ÇAL EDANUR ,
  • DAĞCI ELİF ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

3rd Engineers of Future International Student Symposium (EFIS)

Özet bildiri
The effect of different solvent system for used ultrasound assisted extraction on teh phenolic compounds from Morus nigra L.
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

32nd EFFOST International Conference

Özet bildiri
UAE and green solvent extraction of polyphenols from Olea europea L.leaves: Experimental optimization.
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN ,
  • AKAY MEHMET ABDULKADİR

32nd EFFOST International Conference

Özet bildiri
Fermented Foods and Their Effects on Health
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ADIGÜZEL EMRE

3rd International Congress on Food Technology

Özet bildiri
Cherry Laurel (Karayemiş) as a Functional Food Ingredient
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • LEVENT HACER

3rd International Congress on Food Technology

Özet bildiri
The Quality and Sensory Attrıbutes of Gluten-Free Tarhana Substituted with Chia (Salvia hispanica L.) Flour
  • AKTAŞ KÜBRA ,
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

3rd International Congress on Food Technology

Özet bildiri
Besinsel Lif kaynağı:Gıda Sanayi Atıkları
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ADIGÜZEL EMRE

1. International Health Science and Life Congress

Özet bildiri
Determination of Total Phenolic Content and Antioxidant Potential of Some Red Wines
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN ,
  • VURAL NİLÜFER

36th World Congress of Vine and Wine

Özet bildiri
Influence of Microoxygenation Treatment on Colour and Phenolic Compounds of Red Single Wines
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN ,
  • VURAL NİLÜFER

35th World Congress of Vine and Wine.

Özet bildiri
Gıda Endüstrisi Yan Ürünlerinden Fenolik Bileşiklerin Enzim Destekli Ekstraksiyonu.
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

10. Gıda Mühendisliği Kongresi

Özet bildiri
Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ALAN ÜMRAN ,
  • ARIKAN SAİDE BAŞAK

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı

Özet bildiri
Üzüm ve Üzüm Yan Ürünlerinde Bulunan Fenolik Bileşiklerin Ekstraksiyonunda Kullanılan Yeni Teknikler
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

Türkiye 12. Gıda Kongresi

Özet bildiri
Şarap Üretiminde Brettanomyces Dekkera bruxellensis mayasının önemi
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

9. Gıda Mühendisliği Kongresi

Özet bildiri
Gıda Endüstrisinde Alternatif Bir Teknik Ultrasonik Dalga Destekli Ekstraksiyon
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • VURAL NİLÜFER ,
  • ANLI RAHMİ ERTAN

9. Gıda Mühendisliği Kongresi

Özet bildiri
Şarap endüstrisi yan ürünlerinin tahıl ürünlerinde kullanım potansiyelinin değerlendirilmesi
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • LEVENT HACER ,
  • AKSU FİLİZ

5. Gıda Güvenliği Kongresi

Tam metin bildiri
Keçiboynuzu Bulamacı Tatlısı
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • LEVENT HACER ,
  • YILDIZ MEHMET

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Tam metin bildiri
Geleneksel Pekmez Helvası
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • YILDIZ MEHMET

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Özet bildiri
Effect of rose hip on physical and sensory properties of tarhana a fermented wheat flour yoghurt product
  • LEVENT HACER ,
  • BİLGİÇLİ NERMİN ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ERTAŞ NİLGÜN

1.Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gidalar Kongresi

Tam metin bildiri
Geleneksel Menengiç Kahvesi
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • LEVENT HACER

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Tam metin bildiri
Geleneksel Kenger Kahvesi ve Sakızı
  • LEVENT HACER ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE

3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Özet bildiri
Pastörize Sıvı Yumurtaların Mikrobiyolojik Özellikleri
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • AKSU HARUN

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Projects
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Tamamlandı

Start 2020 - Finish 2024

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Zonguldak İlinde Yetişen Kocayemiş (Arbutus unedo L.) Meyve ve Yaprağında Yeşil Ekstraksiyon ve Yeşil Çözücü Kullanılarak Antioksidan Potansiyelinin Belirlenmesi
Devam Ediyor

Start 2021

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması
Tamamlandı

Start 2016 - Finish 2017

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Manda Yoğurtlu Glutensiz Keklerin Tekstürel, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Konsantrasyonlarda Kızılcık Tozu İkamesinin Etkisinin Belirlenmesi.
Devam Ediyor

Start 2024

Üyelikler
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Administrative Duties
Bölüm Başkan Yardımcısı
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİ -

Anabilim Dalı Başkanı
  • Gıda Bilimleri -

Contact information
  • Telephone . . . . . 03722912602
  • E-mail . . . . . ozge.ac