ÖZGE DUYGU OKUR

Dr. Öğr. Üyesi

ÖZGE DUYGU OKUR

Dr. Öğr. Üyesi

Gıda Teknolojisi

About

Department
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ > GIDA MÜHENDİSLİĞİ > Gıda Teknolojisi

Temel Alanı
  • Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı
  • Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Anahtar Kelime
  • Gıda Teknolojileri
  • Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
  • Fonksiyonel Gıdalar
Metrics
- h-index (WOS)
- Total Cited (WOS)
Academic Activity
Education Details
1997 - 2001
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Lisans-Anadal

ZİRAAT FAKÜLTESİ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2001 - 2005
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans-Tezli

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2005 - 2010
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Doktora

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Articles
SCI-Expanded
Utilization of natural plant sources in a traditional dairy dessert, Muhallebi
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Cogent Food and Agriculture Volume 9 issue 1 pages: 1 - 12 | 2023

Agricola
The Effect of Red Pepper (Capsicum frutescens L.) Powder Addition on the Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of Yogurt
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Asian Journal of Dairy and Food Research Volume 41 issue 3 pages: 308 - 312 | 2022

SCI-Expanded
An evaluation of the quality characteristics of kefir fortified with olive (Olea europaea) leaf extract
  • OKUR ÖZGE DUYGU

British Food Journal Volume 124 issue 5 pages: 1727 - 1736 | 2022

Biosis
Evaluation of physicochemical, rheological and sensory features of set-type yoghurt with wild purslane (Portulaca Oleracea L.)
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • BAYRAKTAR AYTÜL

Advances in Food Sciences Volume 44 issue 4 pages: 142 - 151 | 2022

Emerging Sources Citation Index
Determination of antioxidant activity and total phenolic contents in yogurt added with black cumin (Nigella sativa L.) honey
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Ovidius University Annals of Chemistry Volume 32 issue 1 pages: 1 - 5 | 2021

SCI-Expanded
Determination of Fatty Acid Profiles IncludingConjugated Linoleic Acids in Various Dairy Products
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Asian Journal of Chemistry Volume 24 issue 3 pages: 1104 - 1106 | 2012

SCI-Expanded
Effects of Probiotic Bacteria and Oils on Fatty Acid Profiles of Cultured Cream
  • EKİNCİ F. YEŞİM ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

European Journal of Lipid Science andTechnology Volume 110 issue 3 pages: 216 - 224 | 2008

SCI-Expanded
Effect of Inulin and Dairy Lo as FatReplacers on the Quality of Set Type Yogurt
  • SEYDİM ZEYNEP BANU ,
  • SARIKUŞ GÜLSEN ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Milchwissenschaft Volume 60 issue 1 pages: 1 - 5 | 2005

TR DİZİN
Piyasada Satılan Çeşitli Yüksek Proteinli Laktozsuz Sütlerde Toplam Fenolik Madde ve Antioksidan İçeriklerin Belirlenmesi
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Volume 6 issue 1 pages: 427 - 438 | 2023

TR DİZİN
Effect of Walnut (Juglans regia L.) on the Physicochemical, Sensory, Phenolic and Antioxidant Properties of Set Type Yogurts during Storage Time
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology Volume 10 issue 6 pages: 1060 - 1065 | 2022

Endekste taranmıyor
Süt ve Süt Ürünlerinde Fonksiyonel Bir Bileşen Olarak Propolis
  • ÖĞE ZEHRA ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Gıda Mühendisliği Dergisi Volume 25 issue 48 pages: 32 - 41 | 2021

Endekste taranmıyor
Peynir Altı Suyunun İçeceklerde Kullanılması
  • Başaran Betül Ebru ,
  • Güzelyurt Meryem ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Gıda Mühendisliği Dergisi issue 44 pages: 51 - 62 | 2020

TR DİZİN
Çörek Otu Balı Kullanımı ile Fonksiyonel Set Tipi Yoğurt Üretimi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • Dayıoğlu Feyza Nur ,
  • Duman Merve ,
  • Köten Pınar

The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği. Volume 44 issue 1 pages: 104 - 117 | 2019

TR DİZİN
Sağlık Dostu Besin Bileşenleri: Lutein ve Zeaksantin
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Karaelmas Science and Engineering Journal Volume 9 issue 1 pages: 56 - 61 | 2019

Endekste taranmıyor
Fonksiyonel Bir Besin: Anne Sütü
  • Karcıoğlu Safiye Sevil ,
  • Yıldız Tuğba ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Süt Dünyası Volume 14 issue 74 pages: 42 - 47 | 2019

Endekste taranmıyor
Fonksiyonel Bir Bileşen: Kolostrum Sütü (Ağız Sütü)
  • Köten Pınar ,
  • Duman Merve ,
  • Dayıoğlu Feyza Nur ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Gıda Teknolojisi Volume 22 issue 3 pages: 78 - 80 | 2018

Endekste taranmıyor
Süt ve Süt Ürünlerinde Baharat Kullanımı
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Süt Dünyası Volume 12 issue 67 pages: 48 - 50 | 2017

TR DİZİN
Laktoz türevi olarak Laktobionik asit
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Karaelmas Science and Engineering Journal Volume 5 issue 1 pages: 56 - 59 | 2015

Endekste taranmıyor
Beslenmede Beyaz Bir İnci Manda Sütü
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Süt Dünyası Volume 9 issue 50 pages: 58 - 59 | 2014

Endekste taranmıyor
Türkiye de üretilen bazı geleneksel peynirler
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU ,
  • SEYDİM ATIF CAN

Hasad Gıda Volume 26 issue 310 pages: 32 - 37 | 2011

Endekste taranmıyor
Akdeniz Bölgesinde Üretilen Geleneksel Peynirler
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Hasad Gıda Volume 27 issue 316 pages: 16 - 21 | 2011

Endekste taranmıyor
Peynir Altı Suyu Peynirleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Süt Dünyası Volume 6 issue 31 pages: 60 - 62 | 2011

TR DİZİN
Geleneksel Dolaz peynirinde bazı karakteristik özelliklerin belirlenmesi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

The Journal of Ege University Faculty of Agriculture. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Volume 48 issue 2 pages: 111 - 115 | 2011

TR DİZİN
Geleneksel Dolaz peynirinin üretim yönteminin mikrobiyal ve uçucu aroma bileşen içerikleriyle duyusal özelliklerinin belirlenmesi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği. Volume 36 issue 2 pages: 83 - 88 | 2011

Endekste taranmıyor
Süt ve süt ürünlerinde maillard reaksiyon ürünlerinin oluşumu
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • GÜN İLHAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Süt Dünyası Volume 5 issue 26 pages: 60 - 62 | 2010

Endekste taranmıyor
UHT sütlerin bazı kalite kriterlerinin ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi
  • SÖNMEZ CEREN ,
  • ERTAŞ GÜLDEM ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Academic Food Journal. Akademik Gıda. Volume 8 issue 1 pages: 13 - 16 | 2010

Endekste taranmıyor
Geleneksel Dolaz Peynirinin (Yörük peyniri) Üretim Karakteristikleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Süt Dünyası Volume 4 issue 22 pages: 62 - 63 | 2009

Endekste taranmıyor
Isparta da satılan Aseptik Karton Ambalajlı Süt lerin kalite kriterleri üzerine araştırma
  • Asurer Korhan ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ATIF CAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Gıda Teknolojisi Volume 13 issue 3 pages: 68 - 72 | 2009

TR DİZİN
Peynirde Aminoasit Katabolizması ile Lezzet Bileşenlerinin Oluşumu
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği Volume 34 issue 1 pages: 43 - 50 | 2009

TR DİZİN
Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Yoğurt Üretimi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ARTAN ESRA ,
  • SOYYİĞİT HATİCE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

The Journal of Food. The Association of Food Technology. GIDA. Gıda Teknolojisi Derneği. Volume 33 issue 2 pages: 57 - 67 | 2008

Endekste taranmıyor
Kazeinin Yapısal ve Fizikokimyasal Özellikleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Academic Food Journal. Akademik Gıda. Volume 5 issue 25 pages: 11 - 14 | 2007

Endekste taranmıyor
Peynir olgunlaşması süresince proteolizi etkileyen faktörler
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Academic Food Journal. Akademik Gıda Volume 5 issue 27 pages: 12 - 15 | 2007

Endekste taranmıyor
Gıdalarda Isıl İşlem Sonucunda Oluşan Kanserojen ve Mutajen Maddeler
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Journal of Natural and Applied Sciences. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi Volume 8 issue 3 pages: 10 - 15 | 2004

Proceedings
Özet bildiri
The Effect of Alginate Encapsulation of Persimmon (Diospyros kaki L.) in Yogurts Produced Using Chickpea Flour Instead of Milk Powder
  • OKUR ÖZGE DUYGU

10. International Mardin Artuklu Scientific Researches Conference

Özet bildiri
Effect of Rice (Oryza Sativa) Extract Microencapsulated in Alginate On The Physicochemical, Organoleptic, Antioxidant, and Phenolic Properties of Sütlaç
  • OKUR ÖZGE DUYGU

4. International İstanbul Current Scientific Research Congress

Özet bildiri
Functional Food Products Produced Using Kefir and Kefir Cultures
  • Artan Eda ,
  • Tulumoğlu Yücel ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

I. International Food Engineering Congress, Antalya, Turkey

Özet bildiri
Buffalo Milk and Products Manufactured from Buffalo Milk
  • Ayata Esma ,
  • Aydemir Hatice ,
  • Demir Selin ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

I. International Food Engineering Congress, Antalya. Turkey

Özet bildiri
Donkey Milk as an Alternative Functional Product
  • Azgı Büşra ,
  • Dinç Fatma ,
  • Albayrak Gülşah ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

I. International Food Engineering Congress, Antalya, Turkey

Özet bildiri
Probiotics and Their Areas of Utilization in Milk Industry
  • Yerli Büşra ,
  • Ateş Büşra ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

I. International Food Engineering Congress, Antalya, Turkey

Özet bildiri
Farklı Oranlarda Kırmızı Pul Biber İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU

International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2018)

Özet bildiri
Peynir Üretiminde Kullanılan Süt Pıhtılaştırıcı Enzimler Ve Proteolizde Etki Mekanizmaları
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (Sektörle İşbirliği). International Congress on Food of Animal Origin (Industry Partnership).

Özet bildiri
İnulin ve Süt Endüstrisinde Kullanımı (Inulin and Its Use in the Dairy Industry).
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi (Sektörle İşbirliği). International Congress on Food of Animal Origin (Industry Partnership).

Özet bildiri
A traditional dessert white baklava
  • SÜTCÜ HALE ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

International FoodCongress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014. Kuşadası/Turkey.

Özet bildiri
A traditional turkish tarhana with cornelian cherry
  • OKUR ÖZGE DUYGU

InternationalFood Congress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014.Kuşadası/Turkey.

Özet bildiri
Lutein and zeaxanthin health friendly nutrients
  • OKUR ÖZGE DUYGU

International FoodCongress Novel Approaches in Food Industry NAFI 2014. 26-29 May 2014. Kuşadası/Turkey.

Özet bildiri
Different Traditional Tastes of the Black Sea Region: Mıhlama (Muhlama) and Kuymak
  • OKUR ÖZGE DUYGU

The 2 nd International Symposium on “Traditional Foods fromAdriatic to Caucasus” 24-26 October 2013. Struga-Ohrid/Macedonia.

Özet bildiri
The Traditional Cheese of the Black Sea Region: Minzi (Minci) Cheese
  • OKUR ÖZGE DUYGU

The 2 nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”24-26 October 2013. Struga-Ohrid/Macedonia.

Özet bildiri
Determination of Quality Characteristics and Antioxidant Properties of Tomato Juices
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • KANTAR MERYEM ,
  • BULUT KÜBRA ,
  • KUŞÇU ALPER ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Turkey.

Özet bildiri
Determination of Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents in Fruit Yogurts
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ALTAŞ ALEV ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

4. International Congress on Food and Nutrition to gether with 3. SAFE Consortium International Congress on Food Safety. İstanbul, Turkey

Özet bildiri
Modifiye Atmosfer Ambalajlamanın Geleneksel Dolaz Peyniri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ATIF CAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

1. Uluslararası Adriyatik'ten Kafkaslar'a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Tekirdağ, Türkiye.

Özet bildiri
Determination of some quality criteria and antioxidant properties of Shalgam juice
  • BUDAK HAVVA NİLGÜN ,
  • KÖK TAŞ TUĞBA ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

3rd International Congress on Food and Nutrition, Antalya, Turkey.

Özet bildiri
Traditional Dairy Products Produced in the Lakes Area
  • ÖZAYDIN AYŞE GÜL ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul.

Özet bildiri
Improvement of Functional Properties of Cheese During Proteolysis
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul.

Özet bildiri
Production of Set Type Yogurt with Kefir Adjunct Culture
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ARTAN ESRA ,
  • SOYYİĞİT HATİCE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

2. International Congress on Food and Nutrition, İstanbul.

Özet bildiri
The Use of Radio Frequency Identification RFID Technology As Smart Food Packaging
  • SEYDİM ATIF CAN ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

1. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Turkey

Özet bildiri
Effects of Using Different Probiotic Bacteria on Conjugated Linoleic Acid CLA Content in Cream
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SARIKUŞ GÜLSEN ,
  • ÖZDEMİR GÜLAY ,
  • EKİNCİ F. YEŞİM ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU ,
  • EKİNCİ F. YEŞİM

1. International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Turkey.

Özet bildiri
Determination of Conjugated Linoleic Acid CLA in Dairy Products
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ATIF CAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

1. International Food and Nutrition Congress

Özet bildiri
Effects of Microparticulated Whey Protein as Fat Replacer on Proteolysis in White Brined cheese
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SARIKUŞ GÜLSEN ,
  • KULEAŞAN HAKAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Proceedings of International Dairy Symposium "Recent Developments in Dairy Science and Technology",pp.231. Ed., Guzel-Seydim,Z., Ekinci Kitiş, Y., Seydim, A.C. Isparta, Turkey.

Özet bildiri
Presence of Acrylamide in Foods
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

International Advanced Research Workshop Agricultural Activities and Food Safety Issues. Suleyman Demirel Üniversity, Isparta, Journal of Food, Agriculture and Environment.

Özet bildiri
Süt ve Süt Ürünlerinde Baharat Kullanımı
  • OKUR ÖZGE DUYGU

10. Gıda Mühendisliği Kongresi. Side La Grande Resort Hotel. Manavgat. Antalya (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası).

Özet bildiri
Geleneksel Çaycuma Manda Yoğurdunun Ürün Karakteristiklerinin Tanımlanması Ve Üretim Standardizasyonu
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ALGAN CAVULDAK ÖZGE ,
  • ALAN ÜMRAN ,
  • ARIKAN SAİDE BAŞAK

Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi IV. Ar-Ge Proje Pazarı

Özet bildiri
Fonksiyonel ve Biyoaktif Bileşenlerin Kaynağı Olarak Peyniraltı Suyu
  • OKUR ÖZGE DUYGU

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Club Hotel Ephesus Princess, Selçuk, İzmir. (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası).

Özet bildiri
Gıda Ürünlerinde Eko Etiketleme Yeşil Etiket
  • OKUR ÖZGE DUYGU

9. Gıda Mühendisliği Kongresi (Sözlü Sunum). 12-14 Kasım 2015. Club Hotel Ephesus Princess, Selçuk, İzmir. (TMMOB Gıda Mühendisleri Odası).

Özet bildiri
Kazein Kaynaklı Biyoaktif Peptitler
  • OKUR ÖZGE DUYGU

5. Gıda Güvenliği Kongresi, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi, İstanbul

Özet bildiri
Kestane Balı ve Probiotik Kültür İlaveli Fonksiyonel Yoğurt Üretimi.13 Mayıs 2014, BEU-P26.
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Bülent Ecevit Üniversitesi I. Ar-Ge Proje Pazarı, Zonguldak.

Özet bildiri
Gıdalarda Laktoz Türevi Olarak Laktobionik Asit Kullanımı
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli.

Özet bildiri
Beslenmede Beyaz Bir İnci Manda Sütü
  • OKUR ÖZGE DUYGU

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli.

Özet bildiri
Gıdalarda Melamin ve Tespiti
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara.

Özet bildiri
Anne sütünün immunolojik ve antienfeksiyonel özellikleri
  • ALTAŞ ALEV ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • KÜÇÜKÇETİN AHMET

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara.

Tam metin bildiri
Ozon Uygulamasının Meyve ve Sebzelerde Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
  • KARABACAK MERVE ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

6. Gıda Mühendisliği Kongresi. Antalya.

Özet bildiri
Süt ve Süt Ürünlerinde Maillard Reaksiyon Ürünlerinin Oluşumu
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli.

Özet bildiri
Isparta İlinde Satılan Süt ve Süt Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli.

Özet bildiri
Aromalı Sütlerde Bazı Kalite Kriterlerinin ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
  • SÖNMEZ CEREN ,
  • ERTAŞ GÜLDEM ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. 21-23 Mayıs 2009. Denizli.

Özet bildiri
Geleneksel Dolaz Peynirinin (Yörük Peyniri) Üretim Karakteristikleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli.

Tam metin bildiri
Akıllı Ambalajlama Teknolojisindeki Son Gelişmeler
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • KOCAOĞLU ELİF AYŞE ,
  • SEYDİM ATIF CAN

5. Gıda Mühendisleri Kongresi, Ankara.

Tam metin bildiri
Göller Bölgesinde Üretilen Geleneksel Süt Ürünleri Üzerine Araştırma
  • ÖZAYDIN AYŞE GÜL ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara

Tam metin bildiri
Gıdaların İzotop Oranı Analizi ile Coğrafik Olarak Karakterizasyonu
  • GÜN İLHAN ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

5. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara

Özet bildiri
Peynir Olgunlaşması Süresince Lipoliz ve Yağ Kaynaklı Flavor Bileşikleri Oluşumu
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. 28-31 Ekim 2007. Antalya.

Tam metin bildiri
Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretilen Koagülantların Süt Endüstrisinde Kullanımı
  • ERTEKİN FİLİZ BİLGE ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

15. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi. Antalya.

Tam metin bildiri
Süt ve Süt Ürünlerinde Orijin Belirleme Yöntemleri
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • GÜN İLHAN ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

GAP V. Tarım Kongresi, Şanlıurfa.

Tam metin bildiri
Gıdalarda Akrilamid in Varlığı
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

3. Gıda Mühendisleri Kongresi. Ankara.

Özet bildiri
Gıdalarda Konjuge Linoleik Asitin (CLA) Bulunuşu ve Önemi
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • SEYDİM ZEYNEP BANU

Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul.

Özet bildiri
Türkiye deki Beslenme Alışkanlıklarının Sağlık Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
  • SEYDİM ZEYNEP BANU ,
  • ORHAN HİKMET ,
  • SEYDİM ATIF CAN ,
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • AKTÜRK MÜJDE

Tübitak-MAM Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi. İstanbul.

Projects
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Depolama süresince set tipi yoğurtların fizikokimyasal, mikrobiyolojik, duyusal, fenolik ve antioksidan özellikleri üzerine cevizin etkisi
Tamamlandı

Start 2018 - Finish 2019

-Tübitak 1001 | Nationally Supported
Elma ve Portakal Posalarından Yeni Yöntemlerle Modifiye Pektin Eldesi Gıda ve Çevre Uygulamaları (110O600 No' lu proje)
Tamamlandı

Start 2011

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Isparta ilinde satılan süt ve süt ürünlerinin kalite düzeylerinin ve yağ asidi profillerinin belirlenmesi
Tamamlandı

Start 2002 - Finish 2005

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Gıda İşletmeleri Atıklarının Ozonlanarak Mikrobiyal ve Biokimyasal Özelliklerinin İyileştirilmesi
Tamamlandı

Start 2004

-Tübitak 1001 | Nationally Supported
Süt Proteini Kökenli Yağ İkame Maddesi Kullanımının Beyaz Peynirin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkileri (103O076 No' lu proje)
Tamamlandı

Start 2003 - Finish 2005

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Gıda Kalite Kontrol Laboratuarının Kurulması
Tamamlandı

Start 2004

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Geleneksel Dolaz peyniri ürün karakteristiklerinin belirlenmesi ve üretim standardizasyonu
Tamamlandı

Start 2010

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mikrobiyolojisi Öğrenci Uygulama ve Araştırma Laboratuvarının Kurulması
Tamamlandı

Start 2016 - Finish 2017

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Devam Ediyor

Start 2020

Books
Bilimsel Kitap
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar
  • OKUR ÖZGE DUYGU

2022, İksad Yayınevi, None

Bilimsel Kitap
Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar
  • OKUR ÖZGE DUYGU

2022, İksad Yayınevi, None

Bilimsel Kitap
Interdisciplinary Studies on Contemporary Research Practices in Engineering in the 21st Century-V
  • OKUR ÖZGE DUYGU ,
  • İŞBECER ÖZGÜN BURCU

2023, Özgür Yayınları, None

Theses
Yüksek Lisans
KARRAGENAN, KEÇİBOYNUZU GAMI, PEKTİN VE ALJİNAT İLE STABİLİZE EDİLMİŞ, PEYNİRALTI SUYU BAZLI İÇECEKLERİN GELİŞTİRİLMESİ
NUR KARAÇAM

2024, Kırklareli Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Prizes
None
Mühendislik Fakültesi, Fakülte birinciliği

Administrative Duties
Bölüm Başkan Yardımcısı
  • GIDA MÜHENDİSLİĞİ -

Contact information
  • Telephone . . . . . 03722912631
  • E-mail . . . . . oduyguokur