FUNDAGÜL EREM

Dr. Öğr. Üyesi

FUNDAGÜL EREM

Dr. Öğr. Üyesi

Gıda Teknolojisi

About

Department
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ > GIDA MÜHENDİSLİĞİ > Gıda Teknolojisi

Temel Alanı
  • Mühendislik Temel Alanı
Bilim Alanı
  • Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Anahtar Kelime
  • Gıda Bilimi
  • Gıda Teknolojileri
  • Tahıl Teknolojisi
Metrics
3 h-index (WOS)
42 Total Cited (WOS)
Academic Activity
Education Details
2000 - 2004
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Lisans-Anadal

ZİRAAT FAKÜLTESİ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2007 - 2012
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Lisans-Anadal

İŞLETME FAKÜLTESİ | İŞLETME

2004 - 2007
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans-Tezli

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

2008 - 2014
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Doktora

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ | GIDA MÜHENDİSLİĞİ

Articles
SCI-Expanded
Investigation of the effects of corn flour, Spirulina powder, and buffalo yogurt on the quality characteristics of gluten-free muffins
  • EREM FUNDAGÜL

Food Science and Technology International | 2024

SCI-Expanded
Physicochemical properties, the digestible and resistant starch content of chestnut flour with different particle sizes
  • EREM FUNDAGÜL

International Journal of Food Engineering Volume 20 issue 5 pages: 377 - 388 | 2024

ESCI
Partial Purification and Characterization of an Extracellular Metallopeptidase Produced By Bacillus amyloliquefaciens FE-K1
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • İNAN MEHMET ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM

Trakya University Journal of Natural Sciences Volume 21 issue 1 pages: 47 - 61 | 2020

TR DİZİN
Optimisation of Bacillus amyloliquefaciens FE-K1 Extracellular Peptidase Production by Response Surface Methodology
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • İNAN MEHMET ,
  • CERTEL MUHARREM

Trakya University Journal of Natural Sciences Volume 19 issue 2 pages: 159 - 173 | 2018

SCI-Expanded
Quality characteristics of gluten-free cookies made of buckwheat, corn, and rice flour with/without transglutaminase
  • Altındağ Gülçin ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR

Food Science and Technology International Volume 21 issue 3 pages: 213 - 220 | 2015

SCI
Functional Characteristics of Egg White Proteins within Wheat, Rye, and Germinated-Rye Sourdoughs
  • Erem Fundagul ,
  • Sontag-Strohm Tuula ,
  • Certel Muharrem ,
  • Salovaara Hannu ,
  • Loponen Jussi

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY Volume 2 issue 58 pages: 1263 - 1269 | 2010

TR DİZİN
PHYSICOCHEMICAL, SENSORY, AND BIOACTIVE PROPERTIES OF GLUTEN-FREE PUDDINGS PRODUCED WITH ARONIA DERIVATIVES
  • EREM FUNDAGÜL

Gıda Volume 48 issue 2 pages: 243 - 255 | 2023

TR DİZİN
Sünme (Rope) Problemi Olan Ekmeklerden İzole Edilen Bacillus Türlerinin Enterotoksin Üretme Potansiyeli
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Akademik Gıda Volume 18 issue 1 pages: 64 - 72 | 2020

Asos Indeks, Academic Journal Index, CiteFactor, Directory of Research Journals Indexing (DRJI), EuroPub, Google Scholar, ResearcBib
Alglerin Gıda veya Gıda Bileşeni Olarak Kullanımı ve Sağlık Üzerine Etkileri
  • Sasa Aybüke ,
  • Şentürk Fatiha ,
  • Üstündağ Yeşim ,
  • EREM FUNDAGÜL

Uluslararası Mühendislik Tasarım ve Teknoloji Dergisi Volume 2 issue 2 pages: 97 - 110 | 2020

TR DİZİN
Probiyotik Fırın Ürünleri Üretim Yöntemleri
  • EREM FUNDAGÜL

Gıda Volume 44 issue 3 pages: 430 - 441 | 2019

Zoological Record, EBSCO, DOAJ, ULAKBIM TR DIZIN
Sünmüş ekmekten izole edilen Bacillus suşlarının peptidaz üretme potansiyellerinin belirlenmesi ve peptidaz üretimi için bazı kültür şartlarının optimizasyonu
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM

Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi - C Yaşam Bilimleri Ve Biyoteknoloji Volume 7 issue 2 pages: 160 - 179 | 2018

TR DİZİN
Effect of Cherry Laurel (Laurocerasus officinalis Roem.) Incorporation on Physical, Textural and Functional Properties of Cakes and Cookies
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • Altındağ Gülçin ,
  • CERTEL MUHARREM

Journal of Agricultural Faculty of Uludag University Volume 29 issue 2 pages: 13 - 24 | 2015

TR DİZİN
Bacillus Türlerinin Probiyotik Olarak Değerlendirilmesi
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KÜÇÜKÇETİN AHMET ,
  • CERTEL MUHARREM

Gıda | 2013

TR DİZİN
Effect of Lentil Flour Addition on Physical and Sensory Properties of Stirred Yoghurt
  • KÜÇÜKÇETİN AHMET ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • DEMİR MUAMMER ,
  • CERTEL MUHARREM

Academic Food Journal Volume 10 issue 4 pages: 6 - 10 | 2012

TR DİZİN
Katı Faz Fermantasyon Yöntemi ile Enzim Üretimi
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL

Akademik Gıda | 2012

TR DİZİN
Identification of Bacillus species isolated from ropey breads both with classical methods and API identification kits
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Journal of The Faculty of Agriculture Akdeniz University Volume 22 issue 2 pages: 201 - 210 | 2009

Endekste taranmıyor
Ambalaj Materyalinden Gıdaya Madde Göçü (Migrasyon) ve Ambalaj Kaynaklı Bulaşmalar
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • EREM FUNDAGÜL

Hasad Gıda issue 24 pages: 32 - | 2009

TR DİZİN
Farklı Depolama Koşullarında Normal ve Kepekli Ekmeklerin Mikrobiyolojik Özellikleri, Su Aktivitesi ve Sünme Durumunun Değişimi
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Gıda issue 34 pages: 351 - | 2009

TR DİZİN
Dondurulmuş Hamur ile Kısmi Olarak Pişirilip Dondurulmuş Hamurlardan Üretilen Beyaz Ekmeklerin Fiziksel Tekstürel ve Duyusal Özellikleri
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi issue 22 pages: 91 - | 2009

Endekste taranmıyor
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşmalar ve Bacillus Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR

Dünya Gıda issue 11 pages: 76 - | 2008

Endekste taranmıyor
Siklodekstrinler ve gıdalarda kullanımı
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM

Dünya Gıda issue 11 pages: 68 - | 2006

Proceedings
Tam metin bildiri
The Effect of Flour on the Noodle Properties: A Comparative Study of Purple Flour and Purple Wheat Flour
  • EREM FUNDAGÜL

3rd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES (ICONFOOD'24)

Tam metin bildiri
Mor Un ile Yapılan Kurabiyelerin Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
  • Hussein Omima ,
  • Aydın Ayçadeniz ,
  • EREM FUNDAGÜL

8th Engineers of Future International Student Symposium

Özet bildiri
Comparison of Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Some Gluten-Free Flour
  • EREM FUNDAGÜL

International Joint Conference on Engineering, Science and Artificial Intelligence

Tam metin bildiri
Some Quality Characteristics and Sensorial Properties of Gluten-Free Cookies Made of Chestnut, Almond, and Coconut Flour Blends
  • BOSTANCI SELBEŞ ESRA ,
  • EREM FUNDAGÜL

5th Engineers of Future International Student Symposium

Özet bildiri
Evaluation of barley flour in the noodle production
  • Altındağ Gülçin ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • CERTEL MUHARREM

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus

Özet bildiri
Effects of blending of barley flour and wheat flour on some properties of bread
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • Altındağ Gülçin ,
  • CERTEL MUHARREM

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus

Özet bildiri
Effect of partial substitution of buckwheat flour with starches and formulation with egg white on the sensory and textural quality of buckwheat bread
  • Bilgin Ayşe Kevser ,
  • Ünver Emine Sümeyye ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • EREM FUNDAGÜL

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry

Özet bildiri
Single Cell Protein-an alternative source
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry

Özet bildiri
Peptidases used in the food industry.
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM

International Foods Congress Novel Approaches in Food Industry

Özet bildiri
Color Values, Textural Properties and Sensory Qualities of Oven Baked Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

1st International Congress On Food Technology

Özet bildiri
Physical, Textural and Sensory Evaluation of Noodles Produced from Semolina, Wheat and Buckwheat Flour
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • Durak Nisa ,
  • Altındağ Gülçin

1st International Congress On Food Technology

Özet bildiri
Physical, Textural and Sensory Characteristics of Hybrid Potatoes Bred from the Marfona Variety
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

1st International Congress On Food Technology

Özet bildiri
Çeşitli Koşullarda Kavrularak Üretilen Çitlembik Ezmelerinin Uçucu Yağ Bileşimi
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CENGİZ MEHMET FATİH ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus

Tam metin bildiri
Simidin Tarihçesi ve Üretimi
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus

Tam metin bildiri
Trabzon Vakfıkebir Ekmeği
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM

1st International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucaus

Özet bildiri
Behaviour of egg white proteins in sourdoughs
  • Loponen Jussi ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • König Katja ,
  • Wu Jianping ,
  • Sonntag Strohm Tuula ,
  • Salovaara Hannu ,
  • Ganzle Michael G

4th International Symposium on Sourdough

Özet bildiri
Application of cyclodextrins in food industry
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL

1st International Food and Nutrition Congress

Özet bildiri
Yalancı tahıl (pseudocereal): kinoa
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

11. Türkiye Gıda Kongresi

Özet bildiri
Glutamik asit üretimi
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Özet bildiri
Bacillus türlerinin bakteriyosin üretimi
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Özet bildiri
Farklı formülasyonlarda hazırlanan glutensiz bisküvilerin besinsel, duyusal ve tekstürel özelliklerinin belirlenmesi
  • Öksüz Tuğba ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • EREM FUNDAGÜL

7. Gıda Mühendisliği Kongresi

Tam metin bildiri
Farklı Kavurma İşlemleriyle Elde Edilen Çitlembik Ezmesinin Sürülebilirlik Özelliklerinin Belirlenmesi
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR

6. Gıda Mühendisliği Kongresi

Tam metin bildiri
Enzime Dirençli Nişasta’nın İşlevsel Özellikleri
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • EREM FUNDAGÜL

6. Gıda Mühendisliği Kongresi

Tam metin bildiri
Çölyak Hastalığı ve Ekşi Maya Kullanımı
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM ,
  • KARAKAŞ BUDAK BARÇIN ,
  • KONAK ÜLGEN İLKNUR

6. Gıda Mühendisliği Kongresi

Tam metin bildiri
Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları
  • EREM FUNDAGÜL ,
  • CERTEL MUHARREM

Türkiye 9. Gıda Kongresi

Projects
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Spirulina (Arthospira platensis) Tozu ve Manda Sütü/Yoğurdu İçeren Glutensiz Karabuğday-Mısır Keki Formülasyonlarının Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu
Tamamlandı

Start 2021 - Finish 2022

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Sünme etmeni Bacillus türü bakterilerin hücre dışı peptidaz üretme yeteneklerinin belirlenmesi, peptidaz üretiminin kısmi optimizasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu
Tamamlandı

Start 2010 - Finish 2014

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Normal ve kepekli ekmeklerde sünme etmeni Bacillus türlerinin belirlenmesi ve sünme üzerine kinetik çalışmalar
Tamamlandı

Start 2006 - Finish 2007

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Mercimek Ununun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Tamamlandı

Start 2012 - Finish 2013

-Tübitak 1002 | Nationally Supported
Ekmek Üretim Sürecinde Şekerlerin Enzimatik Olarak Şeker Alkollerine Dönüştürülmesinin Ekmekte Oluşan Toksik Bileşikleri Azaltıcı Etkilerinin Belirlenmesi
Tamamlandı

Start 2008 - Finish 2009

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Zonguldak İlinden Temin Edilen Bazı Yöresel Gıdaların (Çaycuma manda yoğurdu, Karayemiş meyvesi, Defne yaprağı) Kimyasal Kompozisyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Tamamlandı

Start 2020 - Finish 2024

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Karides Eti ve Karides Kabuk Tozu Katkılı Glutensiz Makarna Üretimi ve Kalitesinin Değerlendirilmesi
Tamamlandı

Start 2022 - Finish 2024

Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi | Nationally Supported
Manda Yoğurtlu Glutensiz Keklerin Tekstürel, Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Konsantrasyonlarda Kızılcık Tozu İkamesinin Etkisinin Belirlenmesi
Devam Ediyor

Start 2024

Prizes
Ulakbim
Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mühendisliği Lisans Mezuniyeti_Fakülte Birinciliği

External Experience
Varlık Ekmek ve Unlu Mamülleri
Sorumlu Yönetici (Gıda Mühendisi)

Start 2004

Altınbaşak Unlu Mamüller
Sorumlu Yönetici (Gıda Mühendisi)

Start 2005

University of Helsinki
Erasmus Internship_Exchange PhD student

Start 2009

Üyelikler
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası
Administrative Duties
Contact information
  • Telephone . . . . . 03722912630
  • E-mail . . . . . fundagulerem